Persoonlijke achtergrond

Mijn naam is Crissan Rosalia, ik ben geboren en getogen op Curaçao. Opgroeien op Curaçao was heel fijn. Het is een gezellige eiland waar veel culturen in harmonie met elkaar leven. Een land met veel warmte, hartelijkheid, rust, lekker eten en mooie stranden. Op mijn 18e ben  ben ik naar Nederland geëmigreerd om Psychologie te studeren. Hier had ik het ook meteen enorm naar mijn zin. Ik kan me de eerste indrukken nog goed herinneren, die eerste keer sneeuw zien, in de lente naar het strand fietsen en door de duinen struinen, nieuwe mensen ontmoeten, stroopwafels eten, allemaal hele mooie ervaringen. Inmiddels ben ik helemaal ingeburgerd in de Nederlandse cultuur.

Toen ik aan mijn studie begon, stond ik volop in het leven.  Vrij snel kwam er een omslag.  Ik  kreeg gezondheidsklachten, dit zorgde voor veel ups en downs en heel veel uitdagingen in mijn leven. In eerste instantie heb ik, toen ik jonger was, heel hard geprobeerd om sommige van deze uitdagingen op te lossen maar gaandeweg ontdekte ik dat  “Er meestal geen kant-en klare oplossing bestaan”. Soms moet je met situaties leren omgaan in plaats van ze op te lossen. Hier heb ik veel van geleerd, het was voor mij de sleutel. Omgaan met onzekerheid, lichamelijke en mentale klachten, continu aanpassen aan de veranderende situaties, dit zijn maar een aantal thema’s waar mee ik zowel op persoonlijk als professioneel vlak mee te maken heb gehad. Deze kennis en ervaring deel ik daarom graag met anderen. Het is leuk om de levenservaring die ik in de loop der jaren heb opgedaan te combineren met mijn professionele kennis. Er is voor mijn niks mooier dan anderen te kunnen ondersteunen, inspireren en te motiveren. Compassie en eigen kracht zijn hierbij de kernwaarden die hierbij leidend zijn.

Professionele achtergrond

Ik ben opgeleid als Gezondheidspsycholoog. Mijn officiële titel is basispsycholoog of  psycholoog Msc.  Msc. staat voor  de Master’s diploma en mijn afstudeersrichting is Gezondheidspsychologie. Na mijn studie heb ik ervaring opgedaan als kinder-en jeugdpsycholoog, maatschappelijk werker en begeleider voor mensen met een beperking. In 2016 heb ik een cursus gevolgd tot coach voor mensen met een chronische aandoening. In 2017 ben ik van start gegaan met mijn eigen online coachings- en counselingspraktijk. Ik mag mensen van over de hele wereld begeleiden en dit doe ik met heel veel liefde en plezier.

Kernwaarden

Compassie, tools verrijking, empowerment en eigen kracht, deze kenmerken lopen als een rode draad door de ondersteuning die ik bied. Hierbij hou ik ook altijd rekening met factoren zoals achtergrond, cultuur, persoonlijkheid, intelligentieniveau en geloof. Ik kijk vooral naar de persoon en stel samen met hem of haar  een coachings- of counselings plan op.

Professionele ontwikkeling

Ik vind het belangrijk en ontzettend leuk om mezelf verder te ontwikkelen, dus ik blijf bijscholing, nascholing en nieuwe opleidingen volgen.  In 2016 heb ik  bij Centrum Chronisch ziek en werk in samenwerking met Nationale Vereniging voor Sjögrenpatiënten een certificeringscursus gevolgd tot ervaringsdeskundige coach voor mensen met een chronische aandoening. Verder heb ik de volgende cursussen afgerond:

  • Dialectical Behavioral Therapy
  • Mindful self-compassion
  • Acceptance and Commitment Therapy
  • Life coaching
  • Happiness Coaching
  • Hypnotherapy
  • Specialized certificate course in psychological counseling
  • Professional counseling
  • CBT: Cognitive Bheavioral therapy for therapists and coaches
  • Hypnotherapy

De technieken die ik gebruik zijn afhankelijk van de hulpvraag van de cliënt en persoonlijk afgestemd op wat passend is.