Meest gestelde vragen

Wat is coaching? 

Coaching is een vorm van professionele begeleiding die bestaat uit individuele gesprekken in combinatie met oefeningen waarbij ik je als coach help je leerdoelen te behalen. Het doel van coaching is je te begeleiden in je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei in je werk en in je leven. Coaching helpt je je zelfkennis en je zelfsturend vermogen te vergroten en meer regie te krijgen op de kwaliteit van leven en je werk. Het zal jou hepen om bewuster, effectiever en meer ontspannen om te gaan met (lastige) situaties in je werk en je leven.

Wat is counseling? 

Counseling is vooral helend van karakter en legt het de nadruk op de emotionele aspecten van problemen en vragen. Een counselor is een laagdrempelige hulpverlener bij problemen en vragen met emotionele (psycho-sociale) achtergronden.

Wat mag je van een counsellor of coach verwachten?

  1. Een counseor/coach respecteert het recht van de cliënt om zijn of haar eigen beslissingen te nemen
  2. Een counseor/coach behandelt alles wat tussen hem en de cliënt plaatsvindt met respect en geheimhouding
  3. Een counseor/coach analyseert en controleert regelmatig zijn eigen vaardigheden, ervaringen en praktijkvoering
  4. Een counseor/coach misbruikt opleiding, vaardigheden, ervaring en positie van vertrouwen in emotioneel, seksueel of financieel opzicht niet

Wat is het verschil tussen een coach, counselor en een psycholoog?                         

Een psycholoog begeleidt iemand met zwaardere emotionele en psychische problemen. Verder mag een gz-psycholoog psychodiagnostisch onderzoek verrichten en diagnoses stellen. Een coach begeleidt je vanuit het hier en nu en naar de toekomst toe. Als coach help ik je je eigen oplossingen te vinden voor situaties waar je tegenaan loopt en/of om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Ik help je met het ontwikkelen van inzichten, kennis, kunde en praktische handvatten waarmee je direct aan de slag kan.

Wat houdt een begeleidingstraject in?

De begeleidingstrajecten zijn speciaal gericht op kinderen, jongeren en volwassen met een beperking en/of chronische aandoening. Meestal heb je dan een zorgindicatie bivoorbeeld Jeugdwet, WMO of WLZ. Samen met jou stel ik een zorgplan op en gaan wij aan de slag. De begeleiding kan gericht zijn op het vergroten van zelfredzaamheid, het aanbrengen van structuur, leren van ADL verrichtingen. Verder kan ik ook ondersteunen bij het zoeken van passende dagbesteding, opleiding of werk. Elk traject is persoonlijk afgestemd op jou wensen en behoeftes.

Waarin onderscheid Re-charge zich van andere praktijken? 

Laagdrempelig, vriendelijk, geduldig, professioneel en persoonlijk. Dit zijn de krachtpunten van Re-charge. Als basispsycholoog, maatschappelijk werker, coach, begeleider en ervaringsdeskundige heb ik een veel kennis en ervaring varierend van behandelmethodes, wet-en regelgeving, voeding en gezondheid. Ieder mens is uniek met zijn of haar eigen behoeften, ideeën, mening en wensen, daarom is elk traject maatwerk. Ik bekijk samen met de client wat er nodig is.

Mijn kernwaarden hierbij zijn:

  • Compassie
  • Oplossingsgericht
  • Integer
  • Deskundig
  • Verbindend

Hoe lang duurt een coachingstraject gemiddeld? 

Een gemiddelde coachingstraject duurt tussen 5 tot 10 sessies van 1 uur. Afhankelijk van de vraag zijn minder of meer gesprekken mogelijk. Afhankelijk van je vraag en je behoefte aan begeleiding is het ook mogelijk een eenmalig gesprek te voeren.

Waar vinden de coachingsgesprekken plaats? 

Als coach ben ik momenteel gevestigd in de omgeving Leeuwarden maar ik heb een mobiele praktijk. De gesprekken kunnen plaatsvinden in een gespreksruimte, bij u thuis of een andere zelfgekozen locatie. Daarnaast coach ik regelmatig via Skype als je dit prettiger vindt of als de reistijd en/of de afstand een rol spelen.  Ook een combinatie van face-to-face en/of Skype is een mogelijkheid.

Wat is de frequentie van de gesprekken?

De frequentie zal altijd in overleg met jou worden afgestemd. In principe raad ik gesprekken aan met een interval van twee weken, dus ongeveer 2-3 gesprekken per maand. Dit zorgt voor genoeg ruimte om de informatie dat besproken is tijdens de sessies te verwerken en om huiswerkopdrachten te maken.

Zijn de gesprekken vertrouwelijk?

De gesprekken zijn altijd vertrouwelijk. Ik mag niet zonder jou toestemming informatie met derden delen. Indien ik inschat dat u of uw omgeving gevaar loopt, dan zal ik mijn zorgen eerst met u bespreken en indien het nodig is kan ik politie, ambulance, crisisopvang inschakelen.

Ben je lid van een beroepsorganisatie?

Het uitwisselen van kennis, bijscholing en nascholing vind ik ontzettend belangrijk. Als professional in de zorg is het ontzettend belangrijk om kennis en professionaiteit te waarborgen. Daarom ben ik aangesloten bij Centrum Chronisch Ziek en Werk, NIP (Nederlandse Instituut Psychologen) en SKJ ( Stichting Kwaliteitsregister Jeugd).

Kan ik een gesprek annuleren of verzetten?

Het kan natuurlijk voorkomen dat je een gesprek moet annuleren of verzetten. Je kunt mij dan het beste even mailen. Wij kunnen dan samen kijken naar een andere mogelijkheid voor een nieuwe afspraak.  Indien je 24 uur voor de afspraak annuleert, zal ik geen kosten in rekening brengen. Indien je op de dag van de afspraak annuleert, zal ik helaas genoodzaakt zijn om toch een factuur te versturen.

Wat kost een coachingsgesprek?

De kosten voor een coachingsgesprek zijn 65 euro per uur. Een coachingsgesprek duurt meestal 1 uur. Dit tarief is inclusief 21% BTW, het gesprek, een kort verslag van het gesprek en venetueel huiswerkopdrachten.

Wat kost een counselingsgesprek? 

De kosten voor een coachingsgesprek zijn 65 euro per uur. Een coachingsgesprek duurt meestal 1 uur. Dit tarief is inclusief 21% BTW, het gesprek, een kort verslag van het gesprek en eventuele huiswerkopdrachten.

Hoe kan ik een afspraak plannen? 

Om een afspraak te plannen, kan je mailen naar info@re-charge.org of bellen. Mocht ik even niet telefonisch bereikbaar zijn, laat een bericht achter op de voicemail. Spreek dan duidelijk je naam en telefoonnummer in en dan bel ik je zo spoedig mogelijk terug.

Mocht ik niet tevreden zijn, waar kan ik een klacht indienen?

Vanaf 1 januari 2017 moeten alle zorgaanbieders aangesloten bij een geschilleninstantie. Alle clienten hebben recht op goede zorg, mocht je niet tevreden zijn over de zorg, dan kan je een klacht indienen.  Dit kan je doen bij De Zorgprofessional, op geschilleninstantie.dezorgprofessional.nl Meer informatie over WWKGZ: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/kwaliteit-van-de-zorg/wet-kwaliteit-klachten-en-geschillen-zorg

Mocht je een vraag hebben die nog niet beantwoord is, stuur een mail of neem contact op. Ik zal blij zijn om all jou vragen te beantwoorden.[:]