Professionele achtergrond

Er is voor mijn niks mooier dan anderen te kunnen ondersteunen, inspireren en te motiveren. Compassie en eigen kracht zijn hierbij de kernwaarden die hierbij leidend zijn!

Studie

Ik ben opgeleid als Gezondheidspsycholoog. Mijn officiële titel is basispsycholoog of  psycholoog Msc.  Ik heb dus een Master’s diploma en mijn afstudeerrichting is Gezondheidspsychologie (medische psychologie).

Werkervaring:  Psychologie, coaching en begeleiding

Na mijn studie heb ik ervaring opgedaan als kinder-en jeugdpsycholoog, maatschappelijk werker en begeleider voor mensen met een beperking. Verder heb ik ook gewerkt in de thuiszorg, kinderopvang en vrouwenopvang. Mijn ervaring in de zorg is dus breed en met mensen van allerlei leeftijden.

In 2016 heb ik een cursus gevolgd tot coach voor mensen met een chronische aandoening en in 2017 ben ik van start gegaan met mijn eigen online coachings- en counselingspraktijk. Ik mag mensen van over de hele wereld begeleiden en dit doe ik met heel veel liefde en plezier.

Naast het coachen, begeleid ik dus ook mensen met een beperking (lichamelijk en/of mentaal). Samen met het gezin en de cliënt kijk ik naar wat nodig is, we stellen een plan op en gaan dan aan de slag. De begeleiding kan gericht zijn op het stimuleren van sociaal-emotionele ontwikkeling, bijvoorbeeld het uiten en reguleren van emoties en gedrag, leren omgaan met ADHD (hyperactiviteit of concentratieproblemen), het versterken van  communicatie.

Verder kan de begeleiding ook praktisch zijn: Het leren van dagelijkse activiteiten zoals winkelen, met geld omgaan en koken. Omdat elk cliënt weer een andere behoefte heeft, is elk begeleidingstraject anders en afwisselend en dat maakt het ook zo leuk!

Werkervaring: Transcriptie

Tot slot heb ik toevallig ook een andere passie ontdekt en dat is gesprekken uitwerken, notuleren, transcripties. Tijdens en na mijn studie heb ik veel verslagen geschreven en was meestal degene die notuleerde tijdens vergaderingen. Als psycholoog, maatschappelijk werker, begeleider en coach is een nette en goede verslaglegging essentieel.  Duidelijkheid, nauwkeurigheid, netheid, to-the-point communiceren en grammaticaal correct. Al deze werkervaring komt goed van pas bij transscriptiewerk.

Ik werk al een aantal jaar  op projectbasis voor diverse opdrachtgevers.  De meeste interviews, gesprekken en marktonderzoeken worden woordelijk uitgewerkt. Dit vraagt om zorgvuldigheid, netheid en een goede kennis van taal en grammatica. En dat maakt ook dit werk zo leuk, uitdagend en divers!

Kernwaarden

Compassie, tools verrijking, empowerment en eigen kracht, deze kenmerken lopen als een rode draad door de ondersteuning die ik bied.  Ik kijk vooral naar de behoeftes en doelen van de persoon en stel samen met hem of haar  een persoonlijk plan op.